Красотата е в очите на наблюдаващия

Красотата е в очите на наблюдаващияДнес докато си пиех кафето не в ранни зори /това с ранното ставане го владея само ако гоня самолет/ и слушах политическите новини от седмицата в едно интервю споменаха цитат на гръцки философ „Красотата е в очите на наблюдаващия“. В този момент политиката остана на заден план, където за мен по принцип й е мястото.

„Красотата е в очите на наблюдаващия“ – развълнувах се – може би в тази фраза се крие отговора на въпрос, който ме измъчва от известно време. Обикновено не отлагам задълженията си, особено когато съм поела обещание. Но определено сама си бойкотирам работата по един сайт, на едни много енергични, симпатични и работливи млади хора. Истински ги харесвам и си давам сметка, че не правя и на половина от онова, което бих могла. Изпробвахме три теми и се спряхме на най-добрата и функционалната – аз виждам красотата й, но сега си дадох сметка, че темата изразява мен, а не тях.

Винаги съм ЗА функционалността и простотата, но все пак, сайта е визитна картичка – трябва е личен, да изразява или поне да загатва за същността и темперамента на хората, стоящи зад него.

Да, възприемането на красотата е субективно – „Красотата е в очите на наблюдаващия“.

Тази фраза определено ме вдъхновява да потърся отново най-доброто, което да изрази клиента ми и неговата дейност.